Головна » 2019 » Հոկտեմբեր » 25 » Звітували про проходження практики
08:41
Звітували про проходження практики

У рамках Тижня технологічних дисциплін  у коледжі було проведено публічний звіт за результатами проходження практик студентами спеціальностей ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ та ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА , на який  були запрошені студенти 2х – 4х курсів усіх спеціальностей.

          Практику студенти проходили в літній період на підприємствах України та Польщі різних форм власності, потужності та спеціалізації.

          Чернявська Анжеліка, студентка 4-го курсу спеціальності ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ доповіла про практику на підприємствах «Анна та Марек Колодзєєк» та «Плантація над Танвею» (Польща), які займаються вирощуванням, товарною обробкою та реалізацією цибулі-порею, моркви, редьки, редису, буряку, петрушки, капусти, полуниці та лохини. Студенти працювали на лінії товарної обробки продукції та зборі ягід полуниці та лохини.

          Гудімов Дмитро, студент 4-го курсу спеціальності ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ  проходив практику на підприємстві «ВІМАР» (Польща), яке спеціалізується на виробництві заморожених ягід. Відмітив якісну організацію праці та суворе дотримання правил охорони праці, бо працювати доводилось у зоні дії низьких температур. Також студенти відмітив більш  суворе  дотримання графіків роботи на підприємствах Польщі та дисциплінованість працівників, ніж на вітчизняних.

          Про перебіг практики групи студентів-технологів на агрофірмі «Евріка» м.Чорноморськ, Одеської  області (торгова марка «С бабушкиной грядки») доповіла Велесь Вікторія, студентка 4-го курсу спеціальності ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ . Це вітчизняне підприємство, яке спеціалізується на вирощуванні і переробці овочів, виробництві овочевих консервів. Студенти мали можливість побачити повний цикл виробництва консервів, ознайомитись з роботою лабораторії та інших виробничих підрозділів. Додатковим стимулом для практикантів була близькість підприємства до морського узбережжя!

       Чернякова Марія, студентка 3-го курсу спеціальності ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ зробила аналіз навчальної практики , яку група студентів 2-го курсу під керівництвом викладача спеціальних дисциплін Супруна А.В. проходила на «Ніжинському консервному заводі» м.Ніжин, Чернігівської області. Відмітила чітку організацію праці, гарне ставлення до студентів, дотримання трудового законодавства. Виконували роботу на лініях виробництва солоних овочів та овочевих консервів.

          Емоційною була доповідь студентів  4-го курсу спеціальності ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА , які проходили практику на СП «Нива Переяславщини» м.Переяслав-Хмельницький, Київської області. Підприємство, що спеціалізується на вирощуванні свиней , вразило студентів потужністю, організацією виробництва, комплексом профілактичних дій щодо недопущення захворювань тварин, вимогливістю персоналу до якості виконання робіт, виробничої санітарії, тощо.. Доповідачами були  студентки 4-го курсу спеціальності ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА Сонцева Наталія та Моісеєнко Христина.

          Практичних навичок у діагностуванні хвороб і лікуванні тварин набули студенти, які проходили практику в приватній клініці ветеринарної медицини м. Конотоп ФОП «Стоцька».  Грунтовну і дуже цікаву доповідь з цього питання зробили студенти 4-го курсу спеціальності ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА Васильєва Ірина та Олексенко Микола.

Слід додати, що студенти під час проходження практики не тільки набули практичних навичок,  а і отримали гідну грошову винагороду, мали змогу ознайомитись з природою, культурними надбаннями місцевості.

          В ході обговорення питань були виявлені позитивні сторони і недоліки, визначені напрямки подальшого вдосконалення практичної підготовки і виробничого навчання.

        

Переглядів: 454 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0