Спеціальність: 5.05170108 «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів»


Освітньо-кваліфікаційний рівень: «Молодший спеціаліст»

Термін навчання:

-         на базі 9 класів становить 3 роки 6 місяців;

-         на базі 11 класів – 2 роки 6 місяців.

Абітурієнти, які вступають на основі базової загальної середньої освіти   (9 класів) вступні випробовування проводяться в письмовій формі за тестовими технологіями з таких предметів: українська мова, математика.

Для абітурієнтів з повною середньою освітою (11 класів) проводиться конкурс сертифікатів Українського центру оцінювання якості освіти з предметів: українська мова і математика. Максимальна кількість балів з кожної дисципліни – 124.

Навчальний процес забезпечують викладачі, які мають великий досвід практичної  і педагогічної роботи:


Харламова Олена Олександрівна

завідувач технологічним відділенням



Дєгтярьова Людмила Андріївна

вища категорія, викладач-методист, відмінник освіти України



Приміна Світлана Іванівна

вища категорія, викладач-методист, відмінник освіти України



Слесарєва О.Б.

вища категорія, викладач-методист



Сутуліна Валентина Юхимівна

викладач вищої категорії



Коцюба Олена Василівна

викладач вищої категорії



Яроцька Олена Володимирівна

майстер виробничого навчання


ЯКІ ПРАКТИКИ ПРОХОДЯТЬ СТУДЕНТИ?

Практична підготовка проводиться в умовах навчальних лабораторій і на переробних підприємствах України та близького зарубіжжя.

Навчальним планом передбачено на технологічному відділенні такі види практик:

1) навчальна практика:

·        введення в спеціальність

·       отримання робочої професії «Апаратник стерилізації консервів» (ІІ розряд)

·        вирішення виробничих ситуацій

2)  технологічна практика

3)  переддипломна практика

Відділення має власний виробничий модуль, на базі якого студенти проходять практичні заняття, виготовляють консервовану, солоно-квашену і сушену продукцію


Для зберігання свіжих плодів і овочів технологічне відділення має власне сховище



Практичне навчання здійснюється на відомих підприємствах України:

 -ТОВ «Ніжинський консервний завод» ( Чернігівська обл., м. Ніжин)

 -ТОВ «Чигиринський консервний завод» (Черкаська обл.., м. Чигирин)

 -АФ «Евріка» ТОВ ТМ «С бабушкиной грядки» (Одеська обл., с. Молодіжне)

 -ПАВО «Одеський консервний завод» ТМ  «Господарочка» (м.Одеса)

 -ТСК «Агробізнес» (Сумська обл., Недригайлівський р-он., с. Сакуниха)

 -ФХ «Владам» (м. Миколаїв)

 -ТОВ ТБ «Фрут» ТМ «Яблуневий дар» (м. Харків)

 -ДП «Соки – Рікос» (м. Рівне)

  


ДЕ МОЖУТЬ ПРАЦЮВАТИ ВИПУСКНИКИ?

Випускники технологічного відділення можуть працювати на переробних підприємствах харчової промисловості і займати посади техніка – технолога, начальника цеху або виробничої дільниці, майстра цеху, техніка – лаборанта,контролера харчової продукції, комірника.

Навчання за спеціальністю «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» дозволить Вам:

  набути знань і навичок з технології виробництва харчових продуктів, організації зберігання і експертизи  сільськогосподарської продукції;

  - оволодіти  прогресивними технологіями, які забезпечують вищу якість і конкурентоспроможність харчових продуктів на світовому ринку;

  - вивчити вітчизняний і світовий досвід створення спільних, акціонерних, приватних підприємств, компаній, об’єднань з переробки сільськогосподарської продукції та сировини.


ДОДАТКОВІ МОЖЛИВОСТІ

Під час навчання студенти мають можливість додатково отримати робочу професію «Апаратник стерилізації консервів», «Оператор комп’ютерного набору», «Бджоляр».

Після закінчення 2 курсу студенти технологічного відділення на підставі конкурсу сертифікатів Українського центру оцінювання мають можливість вступити на базі коледжу на заочне відділення за спеціальностями:

-5.03050901 « Бухгалтерський облік»

-5.03040101 « Правознавство»

Термін навчання 3 роки.

   Випускники відділення можуть після закінчення коледжу продовжити навчання у вищих навчальних закладах:

-                    Сумський національний аграрний університет ( м. Суми)

-                    Полтавський університет  споживчої кооперації (м. Полтава)

-                    Одеська академія харчових технологій

-                    Київський національний університет харчових технологій

Студенти відділення займаються в спортивних секціях з настільного тенісу, футболу, волейболу, легкої атлетики...

Якщо Ви маєте запитання, потребуєте поглибленої інформації зі спеціальності «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів» звертайтеся за контактним телефоном:

+38(099)047-84-74 – завідувач відділенням Харламова Олена Олександрівна.
Фотогалерея
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Календар
Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Всього відповідей: 167
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0