Головна » 2016 » Մայիս » 5 » ВІЙНА З ЖІНОЧИМ ОБЛИЧЧЯМ
12:06
ВІЙНА З ЖІНОЧИМ ОБЛИЧЧЯМ

Постать жінки в умовах війни завжди була трагічною. Чоловікові легше було в моральному плані обрати той чи інший бік ворогуючих сторін, його героїчна смерть зі зброєю викликала повагу у суспільства.

Натомість жінка зазнавала набагато більше поневірянь, а психологічно та фізично несла більшу відповідальність за дітей та старих, які залишалися у неї на утриманні.

         У роки війни було підготовлено 300 тисяч медичних сестер, понад 900 тисяч сандружинниць, у військах протиповітряної оборони служили 300 тисяч жінок. За роки війни було підготовлено 222 тисячі жінок "бійців- спеціалістів": мінометниць, станкових і ручних кулеметниць, автоматниць, снайперів, зв'язківців, фахівців дорожньо-експлуатаційних служб.      Це без врахування жінок в авіації, на флоті, у бронетанкових військах, артилерії, піхоті, навіть в кавалерії.

Студенти 16 групи (куратор Лисов В.І.) Руденко Олена,

Корольова Вікторія, Лубенець Наталія

підготували цікаві  біографічні історії жінок , причетних до воєнних дій. Першою серед жінок Героєм Радянського Союзу стала харків’янка Валентина Гризодубова, учасницею Параду Перемоги в червні 1945 року була українка, льотчиця, Герой Радянського Союзу Марія Доліна, санінструктор стрілецького полку, Герой Радянського Союзу – Марія Щербаченко. А так як Путивльщина – партизанський край, дівчата підготували розповіді про наших землячок партизанок  двох Марій - Соколовської   та Зінченко.

Не могли не згадати  про війну, що відбувається на Сході нашої країни, історію сильної духом, безстрашної льотчиці Надії Савченко.

Безсмертний подвиг народу  був увіковічений в прозових та поетичних творах. Бібліотекарі підготували книжкову виставку «Пам’ятаємо минуле, заради майбутнього»,

продемонстрували буктрейлер до книги Бориса Васильєва «А зори здесь тихие…», про трагічну долю на війні молодих дівчат зенітчиць.

Проникливо звучали  рядки вірша Юлії Друніної, присвячений Герою Радянського Союзу, санінструктору 667-го стрілецького полку 218 стрілецької дивізії, старшому сержанту  медичної служби - Зінаїді Самсоновій, яка отримала цю відзнаку  за форсування Дніпра на південь від с. Пекарі Канівського району Черкаської області у виконанні завідувача бібліотеки Юліі Смирнової.

У залі панувала суцільна тиша. Сподіваємось, що вся інформація залишиться у пам’яті молодого покоління.

Так,  жінка і війна - обидва слова жіночого роду, але які вони не сумісні…

Переглядів: 719 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0