Головна » 2018 » Հոկտեմբեր » 19 » Тиждень права
11:49
Тиждень права

З 08 по 12 жовтня 2018 в Путивльському коледжі СНАУ проходив «Всеукраїнський тиждень права»

У рамках тижня правових дисциплін  відбулася зустріч студентів коледжу з начальником Путивльського бюро правової допомоги Удод Наталією Анатоліївною та в.о. завідувача Путивльського районного сектору управління державної міграційної служби Юрченко Ганною Сергіївною.

 Крім того в бібліотеці нашого навчального закладу працює виставка навчальної та методичної літератури «Закон та право». Студенти можуть ознайомитись із різноманітними підручниками, довідковими матеріалами та законодавчими актами, що забезпечить їх інформацією щодо орієнтиру у світі права і закону.

Відбулася зустріч з  начальником  Путивльського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області  Різник Олександром Вікторовичем, який  ознайомив студентів коледжу з проектом реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні. Завершилася зустріч переглядом фільму «Діти за гратами».  Особливо справила враження на студентів інформація, що за крадіжку мобільного телефону на суму 500 грн. неповнолітні можуть відбувати  покарання в місцях позбавлення волі терміном 4 роки.

Учасники юридичної консультації «ПРАВО», яка діє на правовому відділенні коледжу,  під керівництвом   завідувача відділення правознавства Кириленко Олени Миколаївни підготували студентську науково-практичну конференцію на тему: «Не стань жертвою торгівлі людьми».

«Ніхто не повинен бути в рабстві або у підневільному стані; рабство і работоргівля забороняються в усіх видах» - саме такими словами розпочали

студенти  конференцію з тексту Загальної декларації прав людини.

         Студенти розкрили основні чинники (як внутрішні так і зовнішні) торгівлі людьми у всьому всесвіті; ознайомили з шляхами вербування людей;  надали поради присутнім щодо конкретних дій на випадок викрадення чи поневолення; надали інформацію про телефони  національної гарячої лінії та ін.

На базі Путивльського бюро по наданню безоплатної правової допомоги відбулася зустріч з провідним спеціалістом Южаковою Анастасією Євгенівною, яка в ігровій формі ознайомила студентів з правилами звернення і наданням вторинної допомоги. Студенти побували в ролі заявників та отримали навички щодо складання документів.

Цього ж дня  студентство з нетерпінням чекало гумористичний номер від студентів 4-го курсу. На чолі з куратором групи Лисовим Віктором Івановичем вони порадували присутніх у залі своєю акторською майстерністю.

Цікавим і пізнавальним було засідання «круглого столу»  із  провідними спеціалістами -правниками міста Путивля: начальником Путивльського відділу ДРАЦСу Шульгою Валентиною Федорівною та головним спеціалістом  служби у справах дітей Путивльської РДА Шуляковим   Сергієм Олександровичем.

З великою зацікавленістю студентська молодь слухала виступи фахівців, у яких обговорювались важливі моменти правоосвітньої роботи.

У центрі тижня права,  який проводили студенти  спеціальності «Право» під керівництвом викладачів,  – правоосвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО», в рамках реалізації якого  були висвітлені питання  порушення прав громадянина та способів їх захисту.

Останній день Тижня закінчився спортивними змаганнями для викладачів і студентів.

Переглядів: 655 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0