Головна » 2016 » Մայիս » 27 » Свято української вишивки
09:42
Свято української вишивки

З самого ранку студенти 25-б групи, у вишиванках, національних українських костюмах чекали гостей – учасників територіального методичного об’єднання сільськогосподарських бібліотек Сумської області.

Бібліотека сяяла різнобарв’ям українських візерунків, які представлені були на виставці вишитих речей. Це роботи студентів (Черемнової Анастасії, Копилової Богдани, Воронової Марії)  викладачів нашого коледжу( Сахнової Світлани Миколаївни, Богданової Олександри Миколаївни) їх мам та бабусь.

Гостей не залишила байдужими сімейна реліквія заступника директора з виховної роботи Царьової Любові Олексіївни – рушники вишиті її бабусею та мамою( бабусиним рушникам понад 100 років) та колекція рушників матері Пилипенка Сергія Петровича з сусідньої Полтавщини.

Чарівні та артистичні майбутні ветеринарні лікарі: Сурело Дмитро, Мурадашвілі Олександр, Копилова Богдана, Хланта Мирослава, Смирнов Максим, Мазниченко Дмитро, Кривченко Тетяна, Кушнаренко Юлія, Гончарова Ірина, Панченко Тетяна, Смик Вікторія, Усенко Віталій та Ляшенко Костянтин запросили всіх присутніх полинути у прекрасний світ народної вишивки, щоб дізнатися  більше про наші традиції, обряди, культуру та історію.

А як чуттєво і проникливо (акапельно) звучала пісня «Вишиванка» у виконанні ансамблю дівчат, під керівництвом Тетяни Платоненко.

Переконливо, як справжні актори, зіграли уривок з усім відомого твору Квітки-Основ’янинка «Сватання на Гончарівці» Смирнов Максим та Кривченко Тетяна.

Тетяна, до того ж, сама прекрасно вишиває, багато її робіт експонувалося на виставці.

А справжній обряд сватання, який відтворили студенти 25-а групи(куратор Фоміна К.Ф.), глядачі переглянули у відеозапису.

Студенти, викладачі та гості свята були у захваті від юних артистів, які змогли так прекрасно представити і розповісти про це величезне багатство, створене протягом віків тисячами  талановитих народних майстринь.

А створити затишок, святкову атмосферу у читальній залі бібліотекарям допомагали Несмашна Ірина, Краснюкова Наталія, Стебін Олександр та Косовський Іван.

Адже українська молодь -  працьовита, щедра на таланти, здiбна, обдарована. Якщо працювати - то до сьомого поту, якщо спiвати - то дзвiнко, розложисто, якщо творити щось - то неповторно, захоплююче.

 

 

 

Переглядів: 672 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0