Головна » 2015 » Դեկտեմբէր » 28 » Практика студентів
14:47
Практика студентів

Практика студентів – невід’ємна складова процессу підготовки спеціалістів у вищих навчальних закладах. ЇЇ мета – оволодіти сучасними методами, формами організації та знаряддями праці в майбутній професії.

Практична підготовка студентів Путивльського коледжу СНАУ в першому семестрі 2015-2016 навчальному році здійснювалась через інтегровану систему організації навчального процесу :

  • проведення практичних і лабораторних робіт;
  • навчальних практик;
  • виробничих практик.

30 вересня та 1 жовтня 2015 року відбулося засідання комісії та захист звітів з технологічної практики студентів 48-А,Б груп спеціальності «Зберігання, консервування та переробка плодів і овочів». 

Велика географія розподілу студентів по базам практики дозволила побачити нові технології на виробництві, різні умови проходження, можливість застосувати свої теоретичні знання у повному обсязі.

Зокрема, проходження технологічної практики було у наступних підприємствах:

  • ТОВ «ХлодняГомор», СМТ Радом, Польща;
  • “ZAK sp.z o.o.” в м. Ратоза, Польща;
  • ПРАТ «Виробниче об’єднання» «Одеський консервний завод»;
  • Агрофірма «Евріка», Одеська обл.;
  • ЗАТ «Вертикаль», м.Бєлгород, Російська Федерація;
  • ТОВ «Ніжинський консервний завод»;
  • ТОВ «Колос», м.Путивль;
  • Харківський філіал «Яблуневий дар», м. Харків.

Про власний досвід проходження технологічної практики розповіли студенти 48-А,Б груп.

Так, студент 48-А групи Глущенко Олександр розповідав про те, як він проходив практику на підприємстві “ZAKsp.zo.o.” в місті Ратоза(Польща). За час проходження технологічної практики у “ZAKsp.zo.o.” на власні очі побачив, з чого безпосередньо складається робота технолога, спостерігав за роботою висококваліфікованих фахівців, які ділилися з ним своїм досвідом, навичками, умінням. Крім того, мав змогу залучитися до роботи на процес і приймання сировини, на лінії виробництва заморожених фруктів.

Свої розповіді виступаючі доповнювали демонстрацією слайдів на мультимедійному проекторі.

29 та 30 жовтня 2015 року відбулося засідання комісії та захист звітів з технологічної практики студентів 45-А,Б груп спеціальності «Ветеринарна медицина».

Базами практики для наших студентів стали такі підприємства:

  • Путивльська державна районна лікарня ветеринарної медицини;
  • Часна клініка «Альфа Віта», м.Київ;
  • СТОВ «Полісся»;
  • ПРАТ «Райз Максимко»  Буринська філія;
  • ДП «Укрліктрави», Білопільська філія;
  • ТОВ «Контакт плюс», Шосткинський район;
  • Ямпільська районна лікарня ветеринарної медицини.

Керівниками практики від коледжу були відмічені звіти та відповіді на захисті таких студентів ветеринарного відділення: Коломієць К., Кучеренко Т., Лозова Т., Павліченко М., Тутік Г., Катєнін Д., Скиба А., Цигикал А.

Хочеться виділити виступ студентки 45-Б групи Тутік Ганни, яка проходила технологічну практику у часній ветеринарній клініці «Альфа Віта» м.Київ.

«Мені дуже сподобалась практика в клініці, у якій я пізнала для себе багато нового. Я дуже рада, що вибрала професію ветеринарного лікаря і сподіваюсь стати кваліфікованим спеціалістом, і буду рятувати не одне життя тваринам. Я вважаю, що не має найкращої в світі роботи, як допомагати маленьким та великим  безпомічним тваринам» - такими теплими словами вона закінчила свою доповідь та продемонструвала презентацію слайдів з практики.

За підсумками технологічної практики наші студенти приймали участь у проведенні Всеукраїнського конкурсу «Освіта VSРобота: краща аграрна практика 2015 року», який проводило онлайн-видання AgroPortal.ua спільно з Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та агентством AgriEvent.

Мета проекту: «з перших вуст» дізнатися, як студенти проходять виробничу практику, чи допомагають їм у цьому отримані знання в навчальних закладах, з якими проблемами стикаються в ході проходження практики і з яким багажем знань вони повертаються на студентську лаву.

Свої розповіді в форматі есе (прозовий твір невеликого обсягу) відправили студент технологічного відділення 48-А групи Глущенко Олександр (переглянути роботу), студентка відділення ветеринарної медицини 45-Б групи Тутік Ганна (переглянути роботу) та випускниця 46 групи юридичного відділення Полятикіна Світлана (переглянути роботу).

Хоча наші студенти й не зайняли призові місця, але прийняли участь в конкурсі серед 100 учасників коледжів та університетів з різних куточків України.

Підводячи підсумки, можна сказати, що успішність в проходженні практики залежить в більшій мірі від самих студентів, їх бажань, прагнень, наполегливості та кропіткої роботи.

Отже, шановні студенти, працюйте над тим, щоб отримані знання і навички зробили вас конкурентоспроможними на сучасному ринку інтелектуальної праці і в майбутньому допомогли вам досягти успіху.

Бутова О.О., керівник підрозділу

Переглядів: 878 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0