Головна » 2016 » Հոկտեմբեր » 7 » «Михайло Грушевський – обличчя української історії»
08:05
«Михайло Грушевський – обличчя української історії»

У коледжі було проведено ряд заходів , присвячених цій знаменній подіїї , а саме: бесіди «Михайло Грушевський – голос історії», історичні читання «Життя, віддане Україні», а студенти  25-Б гр. разом з викладачем історії підготували і провели урок пам’яті «Михайло Грушевський – обличчя української історії» і запросили  студентів першого курсу технологічного відділення.

«Діяльність і творчість М.Грушевського творять цілу епоху в інтелектуальному, науковому, національно-культурному і державному розвитку Нової України», -такими словами розпочали свої виступи студенти.

Звернули увагу слухачів на те, що під керівництвом визнаного, авторитетного лідера українського руху Центральна Рада за короткий час пройшла шлях від гасел національно- культурної автономії до проголошення суверенної Української Народної Республіки (січень 1918) та її Конституції (квітень 1918).

Викладач Лєоньков А.М. підвів підсумок, зазначивши, що останні роки, а саме:  1931–1934 рр. Грушевський проживав у Москві під постійним наглядом більшовицької таємної поліції. Працював над десятим томом “Історії України-Руси”, який був підготовлений до друку донькою Катериною та виданий вже по смерті історика на початку 1937 р.

А потім студенти переглянули фільм «Пишемо істрію: М.Грушевський». 

Переглядів: 674 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0