Головна » 2015 » Նոյեմբեր » 27 » Голодомор: залишитися людиною
13:12
Голодомор: залишитися людиною

Були  підготовлені змістовні  матеріали та презентація з даної теми.

Зокрема, студенти зазначили, що Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодомор, який забрав мільйони людських життів.

Комуністичний режим намагався не тільки приховати правду про Голодомор в Україні, але й назавжди знищити крихти пам’яті про цей злочин. Небезпечним було не тільки писати про це в пресі, листах до партійних «вождів» або ж родичів за кордон, але навіть згадувати в приватних щоденниках. Будь-який необережний запис міг зруйнувати життя, вилитися в десятиліття таборів ҐУЛАҐу. Однак, попри всі небезпеки, у найважчі часи знаходилися люди, що, відчуваючи свою відповідальність перед наступними поколіннями, не могли мовчати, намагалися розповісти правду.

         Лєоньков А.М. нагадав В 2015 році День пам’яті жертв голодомору припадає на

28 листопада.

 А також зазначив, що Український інститут національної пам’яті пропонує спеціальну тему Дня для підкреслення певного аспекту трагедії Голодомору 1932–1933 рр. Цього року такою темою є «Люди правди» – особливе вшанування пам’яті людей, які ризикуючи кар’єрою, свободою або навіть життям зробили все, щоб зберегти та поширити правдиві відомості про Голодомор. Гасло заходів 2015 р. – «Щоб світ знав».

         Крім того, у коледжі на інформаційному екрані демонструються слайди про цю страшну трагедію, була запалена свічка памяті, у бібліотеці коледжу оформлена тематична книжкова виставка «Не дамо сгасити свічку памяті»,

а також студенти взяли участь у районному вечорі-реквіємі, що відбувся у краєзнавчрму музеї «України гірка пам'ять».

 

Переглядів: 612 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0