Головна » 2018 » Մայիս » 31 » Знайомство з історією рідного краю
10:03
Знайомство з історією рідного краю

Яскравого травневого дня ми, студенти першого курсу відділення ветеринарної медицини, відвідали історичні місця села Нова Слобода Путивльського району.

 Спочатку ми відвідали Музей горюнської культури, де ознайомились з умовами життя мешканців с. Нова Слобода та с. Ліново, яких раніше називали «горюнами». Побували в типовому для минулого століття будинку. Там ми побачили: побутові речі, якими користувалися «горюни», справжній млин, прялку, інвентар для обробки огороду, чим та як прасували раніше одяг.

Далі ми відвідали пам’ятник «Дзвін скорботи», де були шоковані почутим, а саме, 7 липня 1942 року на свято Івана Купала фашистський каральний загін вбив за один ранок 586 мешканців  с. Нова Слобода. Читаючи викарбовані  на плитах імена та вік загиблих, ми були приголомшені: 3 місяці, 86 років, 5 років, до 1 року, 12 років, 17 років, 40 років. Невже таке може скоїти людина?! Невже це взагалі може бути?! Але цього не викреслити з історії. Ми запалили свічки – вшанували  пам'ять безневинно убієнних.

Далі ми продовжили подорож і поїхали до Софроніївського монастиря, збудованого в ІХ ст., котрий стоїть на верхівці Чудної гори. У нас перехопило подих від краси побачених краєвидів. На території монастиря ми відвідали храм, там ми вклонились Чудотворним іконам, помолились за своє здоров’я а за здоров’я своїх близьких, придбали обереги та ікони. Також була проведена екскурсія до підземного храму, келій, у яких мешкали монахи, що знаходились в печерах монастиря. На подвір’ї ми обіймали величезні дуби, одному з яких 800 років, а другому 600 років.

Ми отримали велике задоволення від побаченого на цій екскурсії. Ми бажаємо, щоб в Україні був мир та спокій, щоб всі пам’ятали трагедію Нової Слободи…

Хочемо виразити велику подяку нашому улюбленому куратору Гудімовій А.К. за організацію і проведення такої цікавої екскурсії ї.

Студенти 15 групи

Переглядів: 630 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0