Головна » 2019 » Դեկտեմբէր » 26 » Всеукраїнський тиждень права в Путивльському коледжі Сумського НАУ
09:45
Всеукраїнський тиждень права в Путивльському коледжі Сумського НАУ

Щорічно 10 грудня в світі відзначають Міжнародний день захисту прав людини. Ця дата була впроваджена Генеральною Асамблеєю ООН в 1950 році на честь прийняття 10 грудня 1948 року Загальної декларації з прав людини. З цієї нагоди в коледжі відбулися рад заходів.

           В рамках Всеукраїнського тижня права 10 грудня 2019 року викладачем суспільних дисциплін Лєоньковим Андрієм Михайловичем було проведено Всеукраїнський урок  на тему: «Права людини».

         Під час заняття студенти ознайомилися з основними положеннями Загальної декларації прав людини, що стала першим обов’язковим міжнародним договором про права людини, в якому визнавалися гідність і рівність невід’ємною основою свободи, справедливості та загального миру. Також ознайомилися зі станом дотримання і забезпечення прав людини в різні історичні епохи під час перегляду відеофільму «Історія розвитку прав людини».

         Учасниками юридичної клініки ( студентами 36 групи, спеціальність 081 Право) був підготовлений та проведений конкурс з правових питань. Кращі знання показали студенти-першокурсники: Голубков Кирило, Рябченко Дмитро, Латіна Наталія, Терновий Ігор, Пінчук Максим, Осика Ельвіра та ін.

        

         11 грудня 2019 року в стінах нашого навчального закладу відбулася зустріч  студентів  других курсів з головним спеціалістом Путивльського бюро правової допомоги – Южаковою Анастасією. Під час бесіди Анастасія Євгеніївна ознайомила присутніх з формами домашнього насильства і як йому протидіяти. Також зосередила увагу студенства про щляхи запобігання і розвязання конфліктних ситуацій в молодіжному середовищі. По завершенню зустрічі провела зі студентами гру: «Правова важниця». Другокурсники активно залучились до вирішення життєвих ситуацій, демонструючи свої знання з права.

         Слід зазначити, що проведення таких цікавих і змістовних зустрічей з фахівцями права, сприяє  розвитку правової культури студентської молоді, виховання поваги до права в Україні, підвищення рівня правових знань та уміння застосовувати їх на практиці.

13 грудня 2019 року студенти 36 групи правового відділення на чолі з завідувачем Кириленко Оленою Миколаївною взяли участь у тренінгу на тему: "Визначення потреб населення об’єднаної територіальної громади в соціальних послугах», який проводили спеціалісти Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на базі Путивльської районної державної адміністрації.

 Керівник даного центру Валентина Трошечко та  координатор громадського об'єднання Ніна Чернявська  ознайомили присутніх з основними формами взаємодії органів влади і громадських об'єднань. Також звернулися до студенства, щоб вони активно залучались до створення молодіжних організацій, дбали про своє гідне майбутнє. Мета зустрічі полягала в підвищення загального рівня правової культури та сприяння вдосконаленню системи правової освіти молоді, набуттю необхідного рівня правових знань.

 

 

Переглядів: 312 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0