Головна » 2015 » Հոկտեմբեր » 31 » Проект «Навички для працевлаштування» в Україні
16:01
Проект «Навички для працевлаштування» в Україні

19 - 21 жовтня 2015 року  на території готельного комплексу «Карпатські зорі», м.Яремче, Івано-Франківська обл. відбувся семінар з обміну досвідом в рамках українсько-канадського проекту «Навички для працевлаштування» в Україні.

Проект впроваджується за фінансової підтримки Уряду Канади, наданої через Канадське Міністерство закордонних справ, торгівлі і розвитку.

     У семінарі взяли участь представники різних регіонів України – керівники, викладачі економічних дисциплін навчальних закладів України. Всього були присутні 64 учасники. Наш коледж на семінарі представляли Тельонков Олександр Євгенович,  директор коледжу  та Бутова Ольга Олександрівна, керівник підрозділу щодо сприяння працевлаштуванню.

Проект "Навички для працевлаштування" (2012-2016pp.) здійснюється в рамках реалізації Програ­ми партнерства з канадцями за фінансової підтрим­ки Канадського агентства міжнародного розвитку. Партнерами проекту є Саскачеванський інститут при­кладних наук і технологій та три українські навчаль­ні заклади: Київський професійно-педагогічний коледж імені Антона Макаренка, Івано-Франківський технікум ресторанного сервісу і туризму Національ­ного університету харчових технологій та Львівське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму. Основним бенефіціаром проекту є Мініс­терство освіти і науки України.

      Мета семінару – розповсюдження результатів, впровадження та адаптація канадського досвіду в пілотних навчальних закладах України в рамках українсько-канадського проекту «Навички для працевлаштування». Збільшення рівня зайнятості і самозайнятості чолові­ків і жінок у малих і середніх підприємствах.

Завдання Проекту

• Підвищити якість і ефективність програм бізнес-навчання, що пропонуються партнерськими професійно-технічними закладами;

• Покращити партнерські зв'язки між галуззю освіти та громадою, що сприятиме покращенню відповідності навчальних програм вимогам ринку праці і підвищен­ню рівня зайнятості та самозайнятості серед випус­кників — чоловіків і жінок.

 

      В програмі семінару менеджером проекту від Саскачеванської політехніки Ігорем Ілько та координатором проекту в Україні Геннадієм Русановим була представлена Модель управління навчальними закладами на основі залучення роботодавців та громади, Директор міжнародних проектів, Саскачеванська політехніка Анжела Войцехівська ознайомила учасників семінару з процесом розробки навчальних програм на основі потреб роботодавців та підручникотворенням для професійних навчальних закладів Канади та України.

      Заступник директора Львівського вищого професійного училища ресторанного сервісу та туризму - Богдана Бович  поділилась досвідом створення Консультативних рад за спеціальністю «Комерційна діяльність», оцінкою змісту навчання з орієнтацією на результат, організацією та проведенням моніторингу з метою забезпечення успішності навчального закладу та з рядом інших питань.

Заступник директора з навчальної роботи Івано-Франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму НУХТ - Олеся Стахів та методист Івано-Франківського технікуму ресторанного сервісу і туризму НУХТ - Вікторія Шийка обговорили з учасниками семінару тенденції та принципи використання і впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в професійній освіті, а також інноваційні форми навчання: дистанційне навчання, персоналізація, геймифікація, інтерактивні підручники, навчання через відеоігри. 

         У програмі семінару були презентовані навчальні посібники для студентів навчальних закладів зі спеціальності «Комерційна діяльність» “Управління людськими ресурсами” ,  «Теоретичні підходи та практика оцінювання» (навчально-методичний посібник), «Управління професійним навчальним закладом на засадах сталого розвитку», «Вступ до менеджменту», «Маркетинг», «Підприємницька діяльність», «Електронний бізнес», «Розвиток навичок для кар’єри», «Професійні продажі», «Інформаційні системи», «Мікроекономіка», «Лідерство», «Ділове спілкування», «Організаційна поведінка».

Всі посібники випущені у 2015 році та мають гриф Мініс­терства освіти і науки України. В рамках проекту презентовані посібники були подаровані всім учасникам семінару. Ці посібники поповнили фонд і нашої бібліотеки.

Адміністрація Путивльського коледжу Сумського національного аграрного університету виражає вдячність організаторам проекту Войцехівській Анжелі – директору департаменту міжнародних проектів, Ільку Ігорю Васильовичу – менеджеру проекту, Русанову Геннадію Геннадійовичу – координатору проекту в Україні, Данилів Оксані Володимирівні – фінансовому та адміністративному менеджеру проекту, Сергеєвій Ларисі Миколаївні – консультанту проекту з питань розробки навчальних програм, Софій Наталії Зіновіївні – консультанту проекту з питань управління, Сусловій Олені Іванівні – консультанту проекту з гендерних питань за надану можливість бути учасниками семінару.

                                                   Бутова О.О., керівник підрозділу щодо сприяння працевлаштуванню

Переглядів: 810 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0