Головна » 2014 » Օգոստոս » 3 » Переддипломна практика на ветеринарному відділенні
21:24
Переддипломна практика на ветеринарному відділенні

  В період з 28 квітня по 4 червня 2014 року ми, 6 студентів 45-Б групи, були направлені для проходження виробничої переддипломної практики в  ТОВ «Чернігівська м’ясна компанія», що знаходиться в селі Городище, Бахмацького району, Чернігівської області. Підприємство займається розведенням свиней різноманітних порід, а також торгівлею тваринницькою продукцією.

 Колектив доброзичливо зустрів студентів-практикантів і з радістю ознайомив з виконуваною роботою. В перший день кожен був закріплений за своєю ділянкою практики, ознайомлений з територією комплексу, яка сягає близько 23 га с/г угідь. На момент практики на фермі налічувалось 11470 голів свиней, яких обслуговує 80 чоловік персоналу.

Дуже цікаво проходила робота в маточному цеху. Щоденно ми проводили клінічний огляд супоросних свиноматок, надавали їм рододопомогу, лікували післяродові ускладнення. При досягненні поросятами 3-денного віку, проводилися кастрації, купірування хвостів та спилювання зубів з нашою активною участю. Під час знаходження в цеху осіменіння навчилися виявляти охоту у свиноматок, яка на комплексі проводиться за допомогою хряка-пробника.  Дуже пізнавальною була техніка штучного осіменіння свиней, яке нам доручали проводити.

 В цеху дорощування утримувались поросята з моменту відлучення і до постановки на відгодівлю. Основною проведеною там роботою були профілактичні вакцинації молодняку та лікування сезонних захворювань. Цікавим було вивчення раціонів годівлі, ознайомлення з новими комбікормами, нормами годівлі у різному віці.

Дуже важко було не заблукати серед численних незнайомих приміщень і такої великої території. Але ми впорались! Вже через тиждень ми знали основні аспекти роботи ветеринарних спеціалістів і стали їх першими помічниками, адже поголів’я свиней дуже серйозне. Найбільша їх кількість знаходилась в цеху відгодівлі, де вони утримувались в ангарах по 300 голів.

У вільний час ознайомлювались з документацією підприємства, основними ветеринарними формами, які є в обігу, новими препаратами та інструкціями.

Я вважаю, що основною задачею студента, який навчається, є теорія, закріплена ґрунтовною практикою. Дуже рада, що наша практика не пройшла даремно. Ми отримали змістовні знання від спеціалістів, мали можливість самостійно долучатися до лікувально-профілактичних заходів, що є немало важливим для подальшого розвитку студента в професійному плані.

Переддипломна практика стала ще однією яскравою подією за час нашого навчання в рідному коледжі, яке запам’ятається  на все життя!

Васильцова Аліна

Переглядів: 1113 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0