Головна » 2015 » Դեկտեմբէր » 4 » Чудова поїздка до Польщі
08:57
Чудова поїздка до Польщі

     Так як проект носив політичний характер, то передбачав підготовку молоді із України і Польщі до участі  у виборах, а також ознайомлення їх із спільною культурою та історією. Завдянням заходу є надання вичерпної інформації про президентські і парламентські вибори та вибори до органів місцевого самоврядування учнівській молод. Тому учасникам із України було надано право балатуватись у президенти Польщі зі своєю передвиборчою програмою у формі гри. Дуже цікаво було спостерігати, як наша молодь відстоювала надане їм право, з величезною відповідальністю поставилась до висунутих завдань.

         Поїздка до Польщі – це не тільки участь у проекті, а й ознайомлення молоді з історією,  культурою та природним ландшафтом країни. Школярі мали змогу подорожувати  Польщею із півночі на південь ( міста Санок, Поронін та Ілава), милуватись чарівними її краєвидами, відвідувати  музеї, найкращі архітектурні пам’ятки.

         Незабутнім залишився у пам’яті учасників шедевр архітектури - Замок Тевтонського ордену в Мальборку, що був резиденцією великого магістра Тевтонського ордену з 1309 по 1456 роки. Це найбільший середньовічний цегляний замок у світі, один з еталонів цегляної готики, пам'ятка Світової спадщини ЮНЕСКО.

         Також своєю красотою і величавістю запам’ятався католицький монастир в польському  місті Ченстохова. Повна назва — Санктуарій Пресвятої Діви Марії Ясногорської. Монастир належить монашому ордену паулінів. Ясногорський монастир відомий, як місце зберігання Ченстоховської ікони Божої Матері, яку католики шанують як величну реліквію. Ясна Гора — головний об'єкт релігійного паломництва в Польщі.

         З великим захопленням учасники проекту долали восьмикілометрову відстань  до «Морського ока» – найкрасивішого, найбільшого і найвідомішого озера у Татрах. Воно розташоване у польських Татрах, у долині Риб’ячого Потоку, на висоті 1395 м.

      Сусідні гори вищі за рівень води майже на кілометр. Красиві та величні Татри завжди приваблювали мандрівників. Народ, що проживає в цих дивовижних місцях, навіть склав легенду. Нібито Бог, створюючи Землю, залишив цей райський куточок для себе. І тільки пізніше вирішив подарувати його людям.

         Проте найголовніше, що винесли діти з цією поїздки - це спілкування з польською молоддю, адже результатом стали дружні стосунки, продовження спілкування через листування. А може у майбутньому нашій молоді доведеться навчатися  у цій прекрасній країні, так дружньо налаштованій до України та мати можливість здобути справжню європейську освіту .

          Саме з цього питання до коледжу 27 листопада 2015 року завітав гість з Польщі, у минулому наш земляк, який детально ознайомив випускників шкіл та коледжу з умовами прийому до вищих навчальних закладів та навчання в них.

         Великі слова вдячності від батьків і молоді були сказані в його адресу, так як він не забуває про свою країну і завдяки своїй науковій роботі та отримані гранти надає  можливість нашій молоді навчатись за кордоном.

        

                                                             Олена Кириленко, завідувач відділення правознавства

 

Переглядів: 608 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0