Головна » 2019 » Մայիս » 20 » «А над світом українська вишивка цвіте!»
14:04
«А над світом українська вишивка цвіте!»

Народне прислів'я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами - оберегами. Саме українській вишивці присвячена літературно-мистецька світлиця, де зібралися студенти перших курсів технологічного відділення та відділення ветеринарної медицини (куратори Ребрик З.В., Богданова О.М.) разом з бібліотекарями, запросивши чудову майстриню Гузенко Л.І. та жіночий ансамбль «Зоряниця»

Ліна Ілларіонівна, в минулому вчитель фізики, ще з юнацьких років присвятила весь свій вільний час українській вишивці. Багато робіт зі своєї колекції роздарувала, а деякі роботи зберегла та надала для експонування до бібліотеки коледжу. А ще вона принесла чудові книги, журнали, колекцію. Одне із видань датоване 1946 роком.

Розповіла всім присутнім про техніку вишивання та  символіку. Ліна Ілларіонівна порадила дівчатам та юнакам не тільки захоплюватись інтернетом, а і вміти щось робити своїми руками. Наступного разу пообіцяла провести майстер-клас.

Студенти залюбки слухали гостю, адже вчитель з більше ніж з п’ятдесятирічним стажем, вміє зацікавити аудиторію.

У бібліотеці експонується і родинна колекція рушників заступника директора з виховної роботи Царьової Любові Олексіївни, яким понад ста років.

Студенти: Машир Ілля, Прохоренко Дмитро, Гусєва Катерина, Євтушенко Крістіна та Лац Світлана ще  раз нагадали присутнім про символіку рушників, а чарівні  дівчата Голосна Владислава, Коваленко Юлія та   Шиченко Анна продекламували вірші, присвячені українській вишивці.

А як душевно акапельно звучала пісня «Вишивала дівчина вишиванку» у виконанні ансамблю «Зоряниця», у складі якого співає куратор групи Ребрик Зоя Василівна. Бо українська пісня – духовний скарб нашого народу.

По завершенні заходу ансамбль «Зоряниця» разом з майстринею підхопили чудову пісню про Україну, побажали всім присутнім не розгубити створене протягом віків тисячами безіменних талановитих народних майстринь багатство  , а передати це живе  диво наступним поколінням!

 

Переглядів: 604 |
Фотогалерея
Вісник коледжу
Бібліотека
Спортклуб Олімп

Посилання на сайт
Президент України
Верховна Рада України

НМЦ Агроосвіта

Сумський НАУ
Сумський НАУ
Наше опитування
Чому Ви обрали для навчання наш коледж?
Պատասխանների ընդհանուր քանակը: 606
Статистика

Ընդամենը ակտիվ. 1
Հյուրեր. 1
Անդամներ. 0